Om tandblekning

brilliantsmile-tandblekning-
Att le och skratta är hälsobringande och ditt leende är dessutom en viktig del av det första intrycket andra människor får av dig. Tandblekning bidrar oftast inte bara till vitare tänder och ett vackrare leende utan även till en bättre självkänsla. Redan i faraonernas Egypten blekte människan sina tänder. Sedan dess har metoderna för tandblekning utvecklats kraftigt. Idag kan de flesta få ett bländande vitt leende.
De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och givetvis snus och rökning sätter sina spår. Viss medicinering och vissa sjukdomar kan missfärga tänderna. En olycka kan orsaka missfärgningar på en tand eller på flera tänder för den delen. Intressant är också att ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna kan göra tänderna missfärgade. Dessutom minskar oftast vitheten med åren och vissa av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

Om tandblekning på Tandblekning Stockholm

Vi använder oss av BrilliantSmile tandblekning på Tandblekning Stockholm. Det är en av de skonsammaste tandblekningsmetoderna i världen!

Bolaget BrilliantSmile Nordic AB är ett helsvenskt bolag som ofta har blivit omnämnt i media. Internationella TV-program som Idol, Extreme Makeover, TopModel med flera har visat metoden. Modetidningar, skvallerpressen och skönhetsmagasin har ofta rekommenderat BrilliantSmile-metoden. En stor del av svenska kändiseliten har valt att bleka sina tänder med BrilliantSmile-metoden, som är en snabb, professionell, enkel, effektiv och helt pålitlig tandblekningsmetod.
Samtliga BrilliantSmile tandblekningspreparat är noggrant utprovade samt PH-neutrala. Detta gör att BrilliantSmiles kunder tryggt kan vända sig till oss med vetskapen att deras tandemalj inte kommer att skadas av tandblekningen.
Övergående biverkningar som ilningar och isningar är vanligt förekommande när man bleker tänderna. Tack vare skonsamma och kundanpassade BrilliantSmile-preparat är dessa biverkningar minimerade och resultaten är maximerade.
BrilliantSmile är snabbt, säkert, kundanpassat, effektivt och professionellt.

Är tandblekning säkert?

BrilliantSmile-metodens tandblekning utförs av certifierad personal samt tandläkare här på Tandblekning Stockholm och är en helt säker behandlingsmetod. Tandläkare måste naturligtvis undersöka tänderna grundligt och behandla skadade tänder innan tandblekningsbehandling kan påbörjas.

Tar tandblekning lång tid?

Vilka resultat kan garanteras?
En blekningsbehandling med BrilliantSmile här på Tandblekning Stockholm gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. För att få en rättvis bedömning bör du boka en gratis konsultation.

Vad orsakar missfärgningar?

Missfärgningar kan vara ett resultat av arv, medicinering, dålig munhygien, åldrande, rökning, vissa mat och dryckessorter eller en kombination av samtliga nämnda orsaker.

Är du en bra kandidat för tandblekning?

Personer med de flesta typer av missfärgningar kan uppnå en vitare nyans på sina tänder med hjälp av BrilliantSmiles metod för tandblekning här på Tandblekning Stockholm.

Måste jag använda bettskena?

BrilliantSmiles tandblekning utförs utan bettskenor. Det är en behandling som sker vid ett tillfälle här på Tandblekning Stockholms klinik. I stället för att du ska behöva använda dig av bettskenor, natt efter natt, kommer du att se resultatet omedelbart.

Hur lång tid tar det innan mina tänder blir missfärgade igen?

Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor. Vanligast är att man vill göra om behandlingen efter tre till fem år.

Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?

Här på Tandblekning Stockholm poleras diverse ytliga missfärgningar bort före blekningen. Därefter blir dina tänder blekta med BrilliantSmiles PH-neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.

Vad är det som bleker tänderna?

Det som bleker bort missfärgningarna i tandens emalj är en redox-reaktion som spjälkar upp långa färgade molekyler till mindre färglösa. Väteperoxid eller annat oxiderande ämne frigör ensamma syreatomer, så kallade fria radikaler. Dessa ”söker upp” organiska molekyler och bryter ner dem.

Kan jag göra en tandblekning när jag är gravid eller ammar?

En tandblekning utförd på klinik är en icke invasiv behandling. Tandblekningspreparat läggs på tänderna och avlägsnas med sug efter behandlingen är slut. Den mängd tandblekningspreparat man får i sig är i princip omätbar. Dessutom finns det inga studier som påvisar att det är farligt för barnet eller mamman med någon form av tandblekning. Men vi säger ändå nej vid graviditet och helamning.

Tandblekning steg för steg