Om tandblekning

brilliantsmile-tandblekning-
Att le och skratta är hälsobringande och ditt leende är dessutom en viktig del av det första intrycket andra människor får av dig. Tandblekning bidrar oftast inte bara till vitare tänder och ett vackrare leende utan även till en bättre självkänsla. Redan i faraonernas Egypten blekte människan sina tänder. Sedan dess har metoderna för tandblekning utvecklats kraftigt. Idag kan de flesta få ett bländande vitt leende.
De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och givetvis snus och rökning sätter sina spår. Viss medicinering och vissa sjukdomar kan missfärga tänderna. En olycka kan orsaka missfärgningar på en tand eller på flera tänder för den delen. Intressant är också att ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna kan göra tänderna missfärgade. Dessutom minskar oftast vitheten med åren och vissa av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

Om tandblekning på Tandblekning Stockholm

Vi använder oss av BrilliantSmile tandblekning på Tandblekning Stockholm. Det är en av de skonsammaste tandblekningsmetoderna i världen!

Bolaget BrilliantSmile Nordic AB är ett helsvenskt bolag som ofta har blivit omnämnt i media. Internationella TV-program som Idol, Extreme Makeover, TopModel med flera har visat metoden. Modetidningar, skvallerpressen och skönhetsmagasin har ofta rekommenderat BrilliantSmile-metoden. En stor del av svenska kändiseliten har valt att bleka sina tänder med BrilliantSmile-metoden, som är en snabb, professionell, enkel, effektiv och helt pålitlig tandblekningsmetod.
Samtliga BrilliantSmile tandblekningspreparat är noggrant utprovade, medicintekniskt CE-märkta och sist men inte minst PH-neutrala. Detta gör att BrilliantSmiles kunder tryggt kan vända sig till oss med vetskapen att deras tandemalj inte kommer att skadas av tandblekningen.
Övergående biverkningar som ilningar och isningar är vanligt förekommande när man bleker tänderna. Tack vare skonsamma och kundanpassade BrilliantSmile-preparat är dessa biverkningar minimerade och resultaten är maximerade.
BrilliantSmile är snabbt, säkert, kundanpassat, effektivt och professionellt.

Är tandblekning säkert?

BrilliantSmile-metodens tandblekning utförs av certifierad personal här på Tandblekning Stockholm och är en helt säker behandlingsmetod. Tandläkare måste naturligtvis undersöka tänderna grundligt och behandla skadade tänder innan tandblekningsbehandling kan påbörjas. Patienten skall ha varit hos tandläkare inom den senaste tremånadersperioden före tandblekning.

Tar tandblekning lång tid?

Vilka resultat kan garanteras?
En blekningsbehandling med BrilliantSmile här på Tandblekning Stockholm gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. För att få en rättvis bedömning bör du boka en gratis konsultation.

Vad orsakar missfärgningar?

Missfärgningar kan vara ett resultat av arv, medicinering, dålig munhygien, åldrande, rökning, vissa mat och dryckessorter eller en kombination av samtliga nämnda orsaker.

Är du en bra kandidat för tandblekning?

Personer med de flesta typer av missfärgningar kan uppnå en vitare nyans på sina tänder med hjälp av BrilliantSmiles metod för tandblekning här på Tandblekning Stockholm.

Måste jag använda bettskena?

BrilliantSmiles tandblekning utförs utan bettskenor. Det är en behandling som sker vid ett tillfälle här på Tandblekning Stockholms klinik. I stället för att du ska behöva använda dig av bettskenor, natt efter natt, kommer du att se resultatet omedelbart.

Hur lång tid tar det innan mina tänder blir missfärgade igen?

Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor. Vanligast är att man vill göra om behandlingen efter tre till fem år.

Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?

Här på Tandblekning Stockholm poleras diverse ytliga missfärgningar bort före blekningen. Därefter blir dina tänder blekta med BrilliantSmiles medicinskt CE-märkta och PH-neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.

Vad är det som bleker tänderna?

Det som bleker bort missfärgningarna i tandens emalj är en redox-reaktion som spjälkar upp långa färgade molekyler till mindre färglösa. Väteperoxid eller annat oxiderande ämne frigör ensamma syreatomer, så kallade fria radikaler. Dessa ”söker upp” organiska molekyler och bryter ner dem.

Kan jag göra en tandblekning när jag är gravid eller ammar?

En tandblekning utförd på klinik är en icke invasiv behandling. Tandblekningspreparat läggs på tänderna och avlägsnas med sug efter behandlingen är slut. Den mängd tandblekningspreparat man får i sig är i princip omätbar. Dessutom finns det inga studier som påvisar att det är farligt för barnet eller mamman med någon form av tandblekning.

Varför har de flesta (inkl. BrilliantSmile) graviditet eller amning som en kontraindikation?

Därför att det inte heller finns några studier som visar att barnet eller mamman inte påverkas av tandblekningen.

Det enda Du behöver göra innan Du kommer hit är att gå till Din tandläkare som kan laga och behandla ev. skadade tänder. Detta ska ske inom 3 månader före det att vi på Tandblekning Stockholm utför tandblekningsbehandlingen.

Tandblekning steg för steg

INSTAGRAM

by @tandblekningstockholm
Återhämtning del 3... Att slippa både se gravid ut och känna sig gravid...🙄 Bild ett, dagen före operationen. Myomen där inne i livmodern, större än en grapefrukt. Bild 2, 2,5 vecka efter operationen. Fortfarande svullen men nu är man nästan på banan igen😊Bättre och bättre för varje dag. Fortfarande anmärkningsvärt hur lite, eller rent ut sagt obefintlig information man får efter buksnitt inom sjukvården. Både efter kejsarsnitt och denna op. Hur tar man hand om smärtan/ärret/läkningen? Påverkar kosten läkningen? Ska man röra på sig eller inte? När kan man börja träna måttligt? Vad kan man förvänta sig efter en sån här operation? Vad händer i kroppen egentligen? Frågorna är rätt många och svaren rätt få. Man får åka hem med ett journummer att ringa OM nåt avvikande händer och ett recept på smärtlindring... Man förväntas lösa detta på egen hand... Jag säger så här, tack vare att jag följt både MammaFitness och @olgaronnberg så hade jag mer info kring detta än vad jag någonsin haft tidigare. Tack!Nu kunde jag vara mer mentalt förberedd, hade info om läkningsprocess, fattade att nåt så enkelt som att kosten påverkar läkningen. Vilar, promenerar, äter bra, så ser dagarna ut. Ett buksnitt kräver omvårdnad och läkning och bra information. Och det tar tid att läka, det gör det. Men nu ser jag fram emot att se vad som händer i kroppen framöver😊 Och nästa vecka, då smyger jag igång på jobbet igen😊🌺 Trevlig helg! #operation #myom #buksnitt #opererabortlivmodern #livmoder #läkning #återhämtning #hormoner #ärr #kvinnokroppen #mammafitness 2
Återhämtning, läkning efter operation. Tröttheten, svagheten..inte vad jag tänkte mig. Mycket reflektion som måste landa. Felmedicinering på sjukhuset trots info om att jag inte tålde morfin bla. Att förlita sig till andras beslut utanför ens egen kontroll. Operationen blev en riktig pärs. Jag tar dag för dag nu.... Nedanstående text är mina tankar min upplevelse. Långt ifrån tandblekning... Ingreppet i sig har väckt mina tankar till kvinnors kroppar. Upptäckte rätt snart att många kvinnor går runt i det tysta och lider. Inte får hjälp eller ens diagnos. Smärtor, blödningar, hormoner, listan kan göras lång. För min del upptäcktes en växande myom inne i livmodern, stor som en grapefrukt pressade den livmodern upp mot mina gamla kejsarsnitt. Livmoder, äggledare och myom opererades bort med buksnitt. Ett stort ingrepp. När jag fått min diagnos började jag läsa på. Hade ingen aning om hur vanligt det var med ex myom, vad dom kunde ställa till med. Endometrios, helt nytt för mig och väldigt svårdiagnostiserat. Men som ställer till massor med problem för kvinnor som går runt med detta utan att ens veta. Hormoner och åter hormoner verkar vara snabbaste lösningen på dom flesta av kvinnors problem. Verkar vara den hjälpen man får. Skrämmande. En kvinna går igenom mycket med sin kropp. Mens, smärtor, pms, hormoner, cystor, ev graviditeter, förlossningar, förlossningsskador, återhämtning efter graviditeter, ytterligare hormoner. Listan kan göras hur lång som helst för en kvinna.. Hur lång blir en mans lista..?? Bara en reflektion... Nu är jag snart 46. Har tagit mig igenom det mesta i min kropp. Har mina 2 fantastiska barn. Jag har burit dom i min kropp❤️❤️ Jag är på väg att läkas. Sen har jag väl bara sista momentet kvar....klimakteriet..😉😂😂 Som sagt min egen reflektion och mina tankar😌 #kvinna #kropp #kvinnokroppen #operation #myom #livmoder #hormoner #hälsa #återhämtning #energi #vila #läkning 17